Płodna dieta odchudzająca? Sprawdź te desery – słodkie i niskokaloryczne

Ciasteczka orzechowe

Składniki:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych,
  • 1/2 szklanki mąki żytniej,
  • 1/2 szklanki lekko rozdrobnionych orzechów (orzechy laskowe, pekan, włoskie, migdały, sezam
    i trochę żurawiny),
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • łyżeczka oleju kokosowego,
  • 3 łyżki brązowego cukru,
  • łyżka syropu klonowego/miodu (straci właściwości),
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej.

Przygotowanie: W rondelku rozpuścić masło orzechowe z olejem kokosowym, wymieszać z resztą składników i uformować w rękach ciasteczka. Piec ok. 15 minut w 180 st. C. Z przepisu powinno wyjść 12 ciasteczek.

No Comments Yet

Leave a Reply