Płodna dieta odchudzająca? Sprawdź te desery – słodkie i niskokaloryczne

Tarta kokosowa z owocami

Składniki:

– na kruche ciasto

  • 3/4 szklanki mąki kokosowej,
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej,
  • 4 łyżki ksylitolu,
  • 1 jajko,
  • 3 kopiate łyżki oleju kokosowego,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Dodatkowo:

  • 2 szklanki owoców,
  • 2 łyżki ksylitolu,
  • 1 łyżka mąki ryżowej,
  • budyń śmietankowy 40 g.

Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto wyrobić i wyłożyć brzegi oraz spód formy 24 cm. Następnie wyłożyć owoce wcześniej wymieszane z mąką ryżowa i ksylitolem. Piec 35 min. góra-dół w 190 st. C, wystudzić. Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wyłożyć na upieczona tartę. Można polać 3 rządkami gorzkiej czekolady rozpuszczonej z łyżeczką oleju kokosowego. Schłodzić w lodówce.

No Comments Yet

Leave a Reply