Tarta kokosowa z owocami
Składniki:
– na kruche ciasto
- 3/4 szklanki mąki kokosowej,
- 3/4 szklanki mąki orkiszowej,
- 4 łyżki ksylitolu,
- 1 jajko,
- 3 kopiate łyżki oleju kokosowego,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Dodatkowo:
- 2 szklanki owoców,
- 2 łyżki ksylitolu,
- 1 łyżka mąki ryżowej,
- budyń śmietankowy 40 g.
Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto wyrobić i wyłożyć brzegi oraz spód formy 24 cm. Następnie wyłożyć owoce wcześniej wymieszane z mąką ryżowa i ksylitolem. Piec 35 min. góra-dół w 190 st. C, wystudzić. Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wyłożyć na upieczona tartę. Można polać 3 rządkami gorzkiej czekolady rozpuszczonej z łyżeczką oleju kokosowego. Schłodzić w lodówce.