Płodna dieta, czyli co jeść podczas starań? Sposób dietetyka na szybkie i zdrowe przekąski

Jabłka pieczone na dwa sposoby

Sezon na jesienne warzywa i owoce w pełni, prócz jabłek można przygotować pieczone gruszki – świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Jeśli chcemy zabrać je do pracy wówczas można upiec jabłka dzień wcześniej.

pieczone jablka nieplodnirazem

Pieczone jabłko z malinami

(250 kcal)

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 4 suszone daktyle
  • 2 łyżki malin (mogą być mrożone)

Pieczone jabłko z masłem orzechowym

(410 kcal)

  • 1 jabłko
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 5-6 orzechów
  • 4 suszone daktyle
  • 2 łyżki płatków owsianych

Przygotowanie:

Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na kilka minut, by zmiękły. Następnie rozdrobnić je na kawałki, wymieszać z rozdrobnionymi płatkami owsianymi, płatkami migdałowymi czy orzechami. Całe nadzienie przenieść do przyszykowanych wcześniej wydrążonych jabłek. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 30 minut.

No Comments Yet

Leave a Reply