Jedna zupa, a tyle korzyści. Poznaj zupę mocy!

Zupa mocy – uzdrawiająca zupa na wiele dolegliwości

Zupa mocy – przepis

Bardzo ważna jest kolejność dodawania – nie zmieniaj jej:

I cykl:

Ogień: gorąca woda (4-5 litrów),

Ziemia: marchew (4 sztuki),

Metal: ziele angielskie, liść laurowy, por (1 sztuka) cebula, plaster świeżego imbiru

Woda: sól

Drzewo: nać pietruszki, nać kolendry (opcjonalnie)

II cykl

Ogień: lubczyk świeży (kilka łodyg), majeranek, oregano, tymianek (najlepiej świeże gałązki)

Ziemia: seler (korzeń, 1 sztuka), pietruszka (3-4 sztuki), opcjonalnie można dodać jeden suszony grzyb, batat (jedna sztuka) lub ziemniaki (3 sztuki), fasolka szparagowa (garść), cukinia (pół niewielkiej sztuki)

Metal: czosnek z łupiną (wcześniej rozgnieciony), seler naciowy

Teraz gotujemy całość maksymalnie 2 godziny

III cykl

Do bulionu dodajemy:

Ogień: sok z cytryny (łyżka), kurkuma (spora szczypta), jałowiec, kozieradka, świeża bazylia

Ziemia: szczypta suszonej lukrecji lub daktyl suszony lub figa suszona (1 szt.), łyżka oleju kokosowego

Drzewo: zielona kolendra lub kolejna partia natki pietruszki

Woda: sól

Metal: pieprz do smaku

Gotujemy około godziny, a następnie przelewamy przez durszlak – by uzyskać tylko czysty wywar. Na tym etapie można jeszcze dosolić bulion do smaku oraz posypać świeżą natką pietruszki.

Aby odczuć dobroczynne właściwości zupy mocy, należy ją pić codziennie – po litrze (w partiach). Zupa nie tylko rozgrzeje nas i nasze wewnętrzne narządy, ale także skutecznie nasyci i zaspokoi pragnienie. Dzięki tak dużej ilości ziół wpływających na popęd seksualny, podniesiemy także osłabione libido.


PRZECZYTAJ TAKŻE:

No Comments Yet

Leave a Reply